Äntligen LOV!

Kan inte beskriva känslan som jag hade igår när jag stängt fiket; ÄNTLIGEN FRI! Veckans planer försköts lite då jag fick hoppa in och jobba igår med.. men men Det är ju pengar!
Lite uppdateringar, (mamma nu kanske du fattar varför jag är trött)! Read this part liksom..
I söndags efter jobbet så skulle heela girlganget ha pizzakväll.. Anna, Elin, Linn och carro väntade på mitt jobb..Men vi dissade pizza och det blev.. jaa allt möjligt italiensk Maxi-tallrik för mig (intreseklubben antecknar liksom) Ialla fall så blev det en fruktansvärt rolig men jobbig kväll.. Vi åt och pratade.. drog upp t Donkan vid elva..Det blev för en gångs skull riktigt seriöst, och jag tror vi behövde det.. Sen drog vi iväg på krismöte i bilen till två halv tre på natten.. Allt jag vet är att vi finns för varandra, och vi som tror av oss, vi ber.. Det är så fruktansvärt orättvist att ni ska behöva gå igenom massa skit, du måste bli fri..

Sedan måndag morgon upp med tuppen och iväg och öppna fiket..HAPPY..or noot. ;) haha Iallafall flöt dagen då, personal sjuk så blev lite ur banorna.. Men Hilda kom sen till mig efter att hon också slutat jobba (i Sävsjö) Och vi fick en härlig kväll med god middag och massa flumm..(TILL hilda; hoppas inte jimmY blev arg ;) )
 
Jag fick blommor! helt underbara

Sen jobb igen igår, och det blev en kul jobbdag, många kända ansikten kom förbi..ONOFF fraonsosen, Fikret, Frick, Fricks söta dotter, BF-killarna, Therese, stamissarna som postkillen, napoleon tysken, daim tanten, sööta kaffe-med-syltkaka gubben! Och anonym som kommer och handlar chokladbollar varje dag..Det syns inte på honom och han går på skolan ;) hehe
Efter stängning kom jag hem betalade räkningar och pratade med Emelie i 3 och 1/2 timme! SJUKT !!! Vi är galna.. Gissa om jag är trött..

Idag blir det fika med Eve och Ida! myspys.. Sedan gott folk blir det flummets kung; Tomas Di Leva i Jönköping med Koorodi!
  ¨
Måste lägga in en bild på min största älskling i heeela världen! Han heter Diesel, bor i Småland, är inte singel, och luktar för det mesta gott..
                                          

Håkan Hellström och jobb

Ska snart iväg till jobbet.. Fredags blev jätte kul, vi hämtade upp Anna i skolan och drog i väg i racer fart mot Jönköping! Vi jagade runt efter restaurangen och jag fick fråga varenda kotte i stan kändes det som, efter vägen alltså. Men vi hittade "En itlienare och en grek".. Det blev en heeelt underbar middag! Så sjukt mysigt. jag rekomenderar den starkt!
Sen råkar Linn avslöja för Anna vad vi ska göra..hahha men det visar sig att Anna redan visste det..hmm Men hon var glad i allafall! Håkan i Huskvarna blev det sen! Jag har inte varit jätte stor beundrare av honom innan men FY vad bra han var, där snackar vi stämning! Sedan hälsade vi på en kille, Anthony..hmm ja.. mer ska nog inte sägas här..Men han var ju "trevlig".. ;)  Kvällen avslutades i vetlanda och det blev kalas bra tycker jag!

Nu ska jag jobba som sagt, sen på Pizzaevening tonight..Ska bli gott, Imon börjar lovet..Men det blir jobb en dag till för mig. Känns okej, blir ju myssss på kvällen..men på tisdag då börjar friheten på riktigt!

Just nu funderar jag mycket..igår blev det en film som passade bra.."The bucketlist" den var sjukt bra! Om att ta vara på VARJE dag.. Det finns ingen anledning att inte göra det du drömmer om! Har mailat med en volontärorganisation nu, men vet inte.. Vi får se vad som känns rätt..
Men sommaren tror jag att jag lyckats övertyga emelie om att Böda behöver oss ;)

Säg det du behöver säga, Gör det du behöver göra, Var inte rädd för att lämna, Var inte rädd för att lämna över, Bättre att säga för mycket än för lite, Säg det du behöver säga..
Tror man måste göra upp med det gamla innan du på riktigt kan gå in i något nytt...

Måste HA!!!

Bo Kaspers nya skiva ute! Vill ha den.. Deras musik och texter är ju för härliga.. :) För övrigt så spelar de i Göteborg i höst!

Vilken underbart vacker dag och morgon! Men min natt var inte fullt så härlig, mardrömmarna verkar vara här för att stanna... De som varit borta ett tag.. Igår var det styckaren, inatt var det drunkning.. Det är en väldig tur att det bara är drömmar, annars hade livet varit konstigt! haha aja, ber om nattfrid innan jag somnar!

Va rädd om dig och de runt omkring dig idag, och låi idag bli dagen då någon du älskar får bli påmind om det!!

Lägger denna dag i dina händer Gud, använd mig.

Jehovas..

                       
Underbar bild eller hur!!! Hösten är vacker!

Idag stack jag direkt från skolan till Jehovas vittnen och gjorde en intervju till Religion B uppgiften..Kändes som jag fick ut massor! Tog två timmar..Finns mycket att skriva, ska göra en jämförelse mellan kristendomen och Jehovas lära. Exciting! ;)
För visst är det skillnad.. Jag har respekt för dem, men känner att jag stick together with love-jesus <3 Det som gjorde mig mest fundersam var deras totala tilltro till sin övertygelse..Inte direkt överlägsna men på något sätt totalt ointresserade av hur man kan tänka eller resonera anorlunda. Men tacksam att de berättade så mycket!

Saknar min kamera  :( Men på Måndag kommer Hilda, och kameran.. Ska bli härligt att hon kommer och sleepar over efter att båda jobbat.. :) Glädje.. för övrigt så pluggar jag mest just idag.. Laddar för konsert och gb imon.. Fredag blir det kidnappning av Anna och vi drar på överraskning i Huskvarna! Lördag jobb och nice häng med gamla Korteboare i Jkpg på kvällen! Ska bli jätte kul..

Fick provsvar på sköldkörtelproven idag.. and they were bra..Jehovas tror inte på under men det gör jag och tackar min fader för helande från mkt på sista tiden!!! Hej då cysta och käkledsmärta!!!! Praise and glory to you <3333  
PAUS..
Tillbaka.. Underbara kråkan ringde! hahaha Jepp, nu ska jag googla efter hur man hyr ut lägenhet i andra hand.. håll tummarna för det! Puss puss

Dagens uppmuntrande;   
I heard you got the news today
Seems nothin ever goes your way,
Yesterday was a-okay
Now today you're feelin like you're lost
And he say, she say
She's too young, theres no way
Not on her own
But who cares what they say
Cause no one can judge you at all
Its not about who's right or whos wrong

Babygirl take it one day at a time
You can't just grow up overnight
Babygirl I know you're feelin butterflies
But everything will be alright
Everything will be alright


Everybody seems to notice you
Cause you're not really tryin to hide a thing
Sometimes you're cool
Sometimes your mood swings
Nobody to lie to, to pry with what's inside of you
Poor thing, all on her own
But who cares what they say
Cause no one can judge you at all
It's not who's right or who's wrong
Girl you're not alone

Måndag, framtiden...

Syo möte idag.. Det kändes bra. Har börjat berätta för folk när de frågar om framtiden.. OCH förvånande många tycker att det låter som rätt för mig! Ja vet inte vilken väg jag ska gå.. men målet är sjukt klart! Pastor var syon inte helt hemma på. Men råd kring Sjuksköterska hade hon.. Tänk om man kan få vidareutbildningen betald, som mamma och håkan fick?!  Allt jag vet är att det är människor och Gud jag kommer få tjäna <3
I natt pratade emelie jag om  "Drömåret", pantaburkar, städa och skiftjobb på industri ska leda till Drömmen !! hehe You and me in Sävsjö.. Vi skulle ju sno alla jobb från alla stackars arbetslösa ;) Världen väntar på oss!

Tack för att du låter mig se mig så som du ser mig, tack. Föreställ dig att jag älskar det jag ser i spegeln, föreställ dig en plats utan osäkerhet. och jag är äntligen lycklig för jag ser framför mig Hur jag lämnar de som sårat mig bakom, för de förtjänade aldrig mig. Föreställ dig att jag säger nej till de tankar som försöker ta kontrollen, minns allt du sa till mig, Herre kan du se framför dig för jag vill leva nu, inte se bakåt igen.. Se mig framför dig, fri. Litandes totalt till dig. Äntligen.. kan jag föreställa mig det.
Det var svårt att förstå det, att du skulle kunna älska mig. Äntligen.. kan jag föreställa mig det.
Vara stark, inte låta någon bryta ner mig, Kan du föreställa dig det, mig? Tack vare din kärlek så är all räddsla borta. Glömmer mitt förflutna, så glad att jag får en till chans.. Herre kan du se framför dig för jag vill leva nu, inte se bakåt igen..Se mig framför dig, fri..Äntligen..Kan du föreställa dig mig så?

                                       
                                                  Översvämmning och joggingrunda vid Kvarndammen --> Kallt

Fredag - Lördag.. Tårar och skratt

Igår kom jag till skolan trött, efter en cp natt! Men Hilda du fick mig att somna, tack! Iallafall på första lektionen så berättar ''''''''''''' att det var  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' som blivit utsatt av ett av de våldtäcktsförsöken som varit nu i Vetlanda... Snacka om chock, vi har snackat hela veckan om att det  är otäckt att  det händer sånt här, att de kunde vara vem som helst av oss.. och det var det. PISSIGT! Men hoppas de får fast honom snart, till dess så undviker vi att gå själva på kvällarna.. men det är svårt!

Dagen flöt på i sorg och chock men samtidigt så måste allt gå vidare! Linn, jag och Anna drog ner på stan på lunchen, köpte lösögonfransar.. ska ju testa inför balen :)

Kvällen startades på hotellet med GRATIS tacobuffé.. gratis är gott..Fransson och jag hängde på låset och det blev jätte mysigt.. Carro Nordlund, och Matilda kom med.. och lite mer folk från klassen..Sedan drog jag och Hilda vidare till Allianskyrkan på möte...Och det var så sjukt bra, träffade mina funderingar perfekt! Anders från Holsby snackade om kallelse, att Gud lägger ner en längtan och nöd för något på ditt hjärta, att han har en plan med ditt liv! Underbart, jag har gömt min kallelse ett tag.. Nu fick jag inse att det är min kallelse jag ska följa och Gud kommer följa och leda varje steg, att mycket som hänt den sista tiden hänger ihop med att jag lämnat stigen som var tänkt..Långt inne så har jag alltid haft en längtan men mina tvivel på mig själv och Guds förmåga sätter stopp många gånger.. Men jag är i dina händer nu!

Sedan hämtade de upp mig i kyrkan och vi drog för att gratta ANNAPANNA.. snickerskaka och sminkning, tjejsnack ett tag, sedan drog vi till hotellet... Vi fick en jätte rolig kväll!!! Det var verkligen kul, vi träffade lite folk som man "känner" sen innan och vi shakade loss.. hehe Tack alla för kvällen!

Kvällen slutade förvirrat..censur.

Har en bön på mitt hjärta som passar till dagens tankar; Herre, visa mig din väg OCH gör mig villig att gå den..

En bild Ida tagit på mig :)

K..rufffs..morronfrilla..mardrömmmmm

näsa mot näsa. läpar mot läppar. pissoar.bajamaja. shiit. en sekund. förtrollningen bruten.

Torsdag!

                      

I mina skor, i mitt liv och på min väg.. Ser du mig, hör du mig och följer du mig? Så många vägar, så många val... Led mig rätt och låt din kärlek speglas i mina val!

Varit fullt ös idag.. De flesta prov och läxor för veckan är avklarade.. HELT underbart! Skolan gick fort och Ida och jag skulle på picknick i eftermiddag.. Det regnade så vi fakade inne istället med te och tända ljus! Så mysigt. Du o ch jag genom det mesta. Regn fick vi ju så det räckte på Öland ;)

Sedan dubbel körlektion och det kändes kalas bra! Kina är så bra.. Vi jobbade lite på mina ovanor.. typ tjuvkoppling..hehe
GospelBolaget sedan och det var jätte kul idag! Celina, Ellen och jag jobbade starkt som P12..Kören som tack vare målbrott tar varenda stämma !! hehe

Imon blir det Kinamat med Fransson, Möte i allians och kvällen avslutas nog på hotellet med att fira Annas 18 års dag..  <33 Hoppas inte alla är aspackade, då får inte jag så kul.. :( Men fler än jag som är nyktra tror jag!

Mamma sjuk än och ingen röst alls, ett minus.. Men men.. Böner och hennes medicin ska hjälpa! Take care..

rörigt, förvirrande, vilse och komplicerat ---> Livet

Time to tell me the thruth.
My memory is cruel.
I'm queen of attention to details,
Until now, he told me her name.
It sounded familiar in a way.
I could have sworn I'd heard him say it ten thousand times.
Oh, if only I had been listening
Leave unsaid unspoken,
Eyes wide shut unopened.
You and me,
Always between the lines.
Between the lines.

Men lev som att du inte sett döden, älska som att du inte blivit bränd!

STOLT!! Tisdag - utmaningsdagen!

Jag är så stolt!! Klarade blodprov idag, de fyllde rör med mitt fina röda ;) Hade aldrig klarat utan Therese (söta fobipsykologen) hjälp.. Blir spruta i december igen, så hon skulle vara stolt.. hehe.
Får svar på proverna nästa vecka..

Andra utmaningar idag blev Shalom samlingen idag, pratade pyttelite om den härliga idéen om Försoningsdag i Israel. Så fin tanke, att göra upp med det man inte kan försonas med och sen komma inför Gud. Love it..
Snart så ska jag gå till kyrkan och fixa med bibelkväll med UV. Ska visa världens gulligaste film. Like it. Hoppas barnen får ut något av den!

Igår städade vi ur Shaloms rum i skolans källare, det var så smutsigt. Men blev lite mysigare efter städningen.. Måste sett roligt ut när jag kom med dammsugare till skolan..haha

Helgen blev kalas bra.. Hittade en vinterjacka i Jkpg med Hilda den underbara. Fick träffa Adam med, det var trevligt ;) På A6 dök en mindre trevlig överraskning upp i allafall. :( Av alla människor på jorden, av alla dagar på året, av alla hörn av A6 -- DU... och hon. Men änglarna adam och hilda fick mig på andra tankar efter ett tag. presentjakt.

Igår, Måndag, kom mamma och hälsade på!!! JAG blev så lycklig, hon stannade till läggdags. TACKSAM! Hon har fattat att she is needed. Halkbana gjorde jag på morgonen också. Det var spännande. hehe Fast gubben var rasistisk tycker jag. 
Tack Ellen för cykel idag! Räddade min dag.. Är sannerligen en utmaning att leva till fots..Ber att cykeltjuven ska plötsligt drabbas av dåligt samvete..hehe En del människor verkar inte ha något samvete. Jag vet en. USCH.. tror jag behöver en  försoningsdag.. Mycket att förlåta. Mycket att komma över. Mycket jag inte förstår. Genom allt har min kära Vän burit, tröstat och helat. Utan Gud så hade jag inte klarat en dag. Tack.
                                                                   Grattis Anna, nu är du 18 år. Firar vi fredag natt! hehe
  Malin, Niko och Hannah var halva gänget som var här förförra helgen! Var härligt.. Tänker på er.

Gott och blandat

livet är konstigt.. jag ÄR konstig.. haha det är lite komiskt, har aldrig förr varit så sjuklig innan, men nu.. nu så är jag stammis på landstinget...hehe Skatten man betalar får man något för kan jag lova...;) nää men skämt och sido så ska jag ta blodprov i armen..jag skakar bara på tanken.. men måste klara det..Mina symtom passar in på underfunktion i sköldkörteln har jag fått veta nu..och efter ha googlat så håller jag med om det. Men på ett sätt vore det kalas om det är det för då löser sig ju allt!

Men livet är ändå härligt, det finns så många runt omkring mig som bryr sig, lyssnar och som hittar på roliga saker to do.. Vet ni jag tror på en Gud som finns för mig genom allt..och det är allt för mig.
Imon blir det filmkväll i Landsbro. MysPys. Hoppas det blir kul...

Helgens höjdpunkter; dessa två brudar...

lite uppdatering

Hej det var ett tag sedan... Livet har vänt och denna veckan känns mycket bättre. Det är mer i skolan än någonsin, men bara att ta i och gilla läget. Ibland förstår jag inte varför allt kommer på en gång, men samtidigt så  kommer också mycket gott på en gång också.
Mammas medicin verkar hjälpa och hon  ska äta den ett halvt år. DET är bönesvar. Min hälsa är bättre hehe, men fått remis till käkkirurgen jkpg.. får se hur det blir med det. :( men men det är ett litet problem om man jämför med hjärntumör.. just nu är cancer mitt hatobjekt nr 1!

helgen är planerad och jag tror den blir kalas bra! Blir Landsbro, Jönköping, Malmbäck (och Sävsjö på slutet förhoppningsvis :) ) Denna veckan har verkligen Gud sänt små uppmuntringar till mig heeeela tiden, and i thank you alooot!!! Dagens stund och lunch med Ellen Sköld är ett exempel på en sån sak... Att det inte bara är jag som tänkt på vissa saker är härligt!! Samtal där man hamnar under ytan, bakom det mest ytliga och där hjärtat verkligen blir berört är så härligt! Tack Ellen.

En annan höjdpunkt var UV-s föräldrakväll, den var kalas kul och det blev succé om du frågar mig. Hoppas att nästa vecka blir lika bra, jag ska fixa Bibelgången då.

Men bästa på hela veckan hittills var Pappa Pelles besök... I Måndags kom kära far på middag. Det var så kul, han kan verkligen få mig att skratta, vi har samma humor egentligen, har inte tänkt på det innan! Min kära pappa har blivit så sjukt fåfäng och hade panik för han har fått för sig att han tappar håret..hehe men han kommer alltid se ut som 25 ju..sa jag.. han tror inte på mig..hehe Han uppskattade potatisgratäng m lax ochefterrätt.. Det gjorde jag med.. även om stora portioner efter Kenya är svårt och ovant än.
Pappa är inte feminin i sin klädstil men frös så han lånade min kofta och pälstofflorna ;)  
 

Torsdag, en till sjukdag

Blä på att va sjuk... Men pallrade mig till styrelsemötet och GB, men blev sämre av det känner jag.. Skola imon i allafall, kan inte missa mer nu! Ida du är kalas bra, hjälpte mig genom kvällen. Hoppas du fick ner något på Donkan sen ;)

Färgat allt möjligt idag,  och på Måndag blir det klippnig. Mailat förfrågan om hårförlängningen idag med.. får se hur det blir med det till våren.

Nu så blir det lite poesi här ikväll; Du som behöver ta till dig av det! Min älskade vän, det här är till dig!!! Du måste förstå att det finns ingen mening med att tro att du inte duger...

Kom tvätta bort allt smink, det finns ingenting som du behöver låtsas vara, så låt ridån gå ner och säg sen vad du ser. Det är du. Vart var du i detta nu? Du äger någonting du inte vet du har, det är kanske just det som gör dig underbar. Som när du blottar dina sår, så jag kan älska och förstå -att du är bra.

Små fläckar på din hud, ett vilset ögonkast, nåt bräckligt i din blick som om någonting i dig just brast, allt det du tror är fel gör dig mänsklig gör dig hel, gör dig bra.
Om du ser tillbaks och tänker att du gjort så gott du kan. Om du letar efter nyckeln du redan håller i din hand så ångra ingenting , aldrig nånsin någonting. Så sudda ut din skuld, den drar dig ner i dyn. Gå med ryggen rak och var säker på en sak.. du är bra! Du är speciell, du passar mig precis, allt brokigt som är du .Så operfekt på något vis, du bär ditt livs historia som en rostig gammal gloria men du är bra.


Onsdag- sjukdag

Igår var jag med om något märkligt, när jag hade varit och handlat sent på kvällen så stannade en man mig på vägen hem , han frågade om jag var kristen, på riktigt, trodde jag verkligen på bibeln? På jesus som frälsare? Jag märkte tydligt att denna man med snus över hela ansiktet och med en andedräkt som skvallrade mer än gärna om vad han drack.. inte hallonsaft om jag säger så...jag märkte att han var trasig och förvirrad.
Han hette Mikael och undrade om vi inte kunde sitta ner och prata lite; jag satte ner matkassarna på trottoaren och satte mig själv också på asfalten, men med lite räddsla i hjärtat. Och sorg, har inte snackat med någon alkis sen praktiken i Klara kyrka.
 Han trodde på fullt allvar att han var krigsängeln Mikael, att han fick uppenbarelser och budskap från Gud. Han var helt förkrossad... sedan bad vi lite. Var svårt att lämna honom, men ringde och pratade med min pastor Uffe lite om vad man kunde göra...
Det finns trasiga människor omkring oss, vem runt mig idag kommer vara missbrukare imorgon`? Vad kan jag göra för att hjälpa en som supit i 35 år?
Det jag kan göra idag är att ge mat och förböner... Imorgon kanske kan ge mer...

Febern säger att jag ska lägga mig nu igen.. får väll göra det då så man blir frisk snart! ;) Pratade med Emelie till nyss, när jag blivit frisk så ska jag börja planera vår lilla höstresa... När den nu än blir. Men vet flera som skulle behöva en sådan...
 

RSS 2.0