Rektorn :) ---> :(

OOOOhhhoooo Vilken vecka det varit! Men sjukt kul, Elin, Linn och jag var SÅ nära att dra till Egypten.. Först igår och sen skulle vi åkt idag på mornen. Men när vi väl övertygat föräldrar, lärare och oss själva så var bokningen stängd.. Fast vår favvo rektor ;) (hhhmmm Hej ironi) ville INTE ge oss ledigt, fast att vi inte hade läxor elr prov, fast att vi sköter oss exemplariskt, fast att vi behööööver det! Bajs på henne.. En veckas skolk är inte så bra kanske..
Men livet är bra här i Sverige ändå.. MEN tänk.. 30 grader strålande sol och leeeeedigt! Hade inte varit fel.. Är avis på Carro The krick som är i Thailand nu i 2 veckor! Underbart...

För övrigt så kom kära rektorn in igen idag och hade med sig en av våra lärare, han vill inte ha oss mer i undervisning för "det funkar inte". Känns inte bra om man säger så..Hoppas vi i vår klass kan skärpa oss..

Studiedag igår.. och Söta Hanna har sovit hos mig och vi "lekte" heela dagen..Var jätte mysigt.. Men frågan "Varför då?" vill jag inte få fler gånger.. Diskutionerna gick så här; Jag - Hanna nu ska vi borsta tänderna! H. Varför då? Jag - Annars får man hål i dom. H - Varför då? Jag- För att tandtrollen kommer. H- Varför då? Jag- För att de äter upp tänderna om man inte borstar dom! H- Varför då? Jag - För att de är hungriga.. Hanna.. H- Varför dååååå?


Helgen kommer bli kul tror jag.. :) Relaxbad och myskväll ikväll.. julklappshandling i Växjö..Träffa kusiner , och kanske carro b...På kvällen blir det mat och film med c. Gudstjänst och Julskyltning..Allt kan beskrivas med ordet MYS!

Härlig vecka och massa snö!

Fy vad härligt det är med riktig vinter! Man blir så sugen på skidor :) I fredags så var Ida hemma från Öland och vi var ute lite och fotade den vackra vinterdagen!

För övrigt så är jag inne i en väldigt virrig period! Glömt min mobil i Cs bil, kameran i Malins, lämnade spisplattan på när jag var och handlade lite, när jag skulle betala räkningarna så råkade jag elda upp hälften av dom! INTE bra! haha Men farligast var nog när jag körde bil igår så missade jag en STOPskylt :( Man kanske kan bli senil som 18 åring? Vem vet.. haha

Förövrigt så var mässan förra veckan med högskolor, i stockholm, kanon bra! Det var kul och intressant och jag fick många nya ideér! Livet är spännande, här och nu, framtiden med! :)

"Bättre sitta på krogen och tänka på kyrkan, än sitta i kyrkan och tänka på krogen!" // Markus Olsson i Rörvik i Fredags.
Visst är det sant, men tror man måste tolka det rätt. Kyrkan får symboliseras med närheten till Gud och krogen att man leds bort från Gud.. Isåfall håller jag med.. Men det senste halvåret har jag insett att när jag är på tex. Hotellet så har jag kul, men utan min trygghet i tron, så hade jag inte kunnat trivas där. I början när jag hängde med kompisar ut så kände jag mig så tomm och felplacerad, tänkte på vad folk skulle tänka om de såg mig där! MEN kära nån, det finns ju ingen annan än Gud som kan döma, och han vet att jag är där med hjärtat hos honom! Min Gud har inget emot att slå runt sina lurviga lite... Är du kristen och gillar att dansa, om du vågar dig utanför kyrkportarna så stå för det! Stå på dig, Om man är stabil och trygg i sina värderingar så tror jag inte det är någon fara i att finnas i alla miljöer. MEN jag tror att samtidigt så finns det ungdomar och människor som inte trivs bland fulla människor, som inte känner sig trygga i de miljöerna, det är inte fel och du är inte torr och tråkig för det!
I Put it all in Your hands! Gud låt din vilja ske!



Vackra November


Det är så ofta som man gnäller att November är så grått och tungt men vilka fina dagar det kommer ändå! Solen lyser och luften är så sjukt okenyansk.. alltså lätt att andas! ;)

Just nu är livet både jobbigt och kul.. Alla nattliga telefonsamtal lyfter livet.. Emelie efter tre timmar i natt somnade jag fort! haha Såg ditt MMS i morse.. Tack.
Nä men som sagt skolan känns helt sjukt konstigt men det är ändå slappt för att vi har eget arbete hela tiden och då gör vi inget arbete alltså blir det slappt! Blä men det får man ju ta igen förr eller senare tyvärr.

Ida kommer hem idag och det är härligt..:) Kalaskul att få träffa henne igen. Efter några veckor på Öland kanske hon pratar öländska nu? Det blir spännande att se.
                                                        
Nää nu på min sjukdag så ska jag försöka hitta mina akvarellfärger.. Och måla lite. Igår på UV målade barnen med sådana kritor i ask som man hade när man gick i Ramkvilla. (Alltså när man var mindre försöker jag säga) Är nästan sugen på att gå och köpa det, såååå härliga färger! I allt grått så blir jag färg-galen...
Bilden jag lagt ut är en tavla som jag lyckades hitta och den är så ruggigt lik en målning farmor hade.. Och färgerna är verkligen höst.. Vackert vemodiga! ;) Mysiga helt enkelt..
Stockholm imon.. utbildningsmässa. Erik är tydligen där..Dit, vårdprogram och volontärställen är utsatta mål!
   Gud är god, DET har han bevisat denna vecka!


Bröllop!

Helgens höjdpunkt var faktiskt min kusins bröllop.. Johanna Wendel fick sin Johan. Det var i lördags mitt i Göteborg i fästningen Skansen Kronan! Så häftigt var det...Fin klänning, Fin bukett och goooood tårta. Men bäst av allt; oerhört lyckligt brudpar!






På med förklädet

Idag slutade vi tidigt tidigt! Så skönt, blev att jag fick gjort sånt jag lagt på hög.. Sånt som mamma skulle bli galen på om hon visste att jag slarvar lite med ibland ;) hahaha
Så det blev till att dra på sig städrock och förkläde ;) och det blev storstädnning, stordiskning, storrensning bland räkningarna och renbäddat i min sköna säng. -----> DUKTIG Sarah! haha Men aldrig mer golvbrunnen.. Den får du komma och ta åt mig, kära Mor.

Nu har jag varit ute och gått en timme och vaden känns helt super okej.. DET är bra. Nu kommer Malin om en stund och sen blir det Holsby. Imon blir det upp med tuppen och iväg på bröllop i Göteborg! På söndag tror jag det blir värnamo.. Vi får se, mysigt blir det i allafall med helg.

Dagens stora plus är att Rasmus hittade (okej laddade ner) min efterlängtade DiLeva låt som jag vill ha om jag gifter mig :) haha Den är så sjukt rolig och glad! "Vi får vingar när vi älskar"... Stackars den jag gifter mig med.. Inte många som gillar DiLeva.
Tar med en bild från konserten med honom för några veckor sedan DET var häftigt! 

Have a nice weekend...Bless 
                                   

Make me smile please..


Idag har varit en blandad dag, en mindre rolig dag.. Tjyven, istället för att gnälla ska jag se det positiva med denna dag! :) This made me smile today..:::
                                            Sovmorgon
                                            Träffade trevligt jobbfolk imorse på jobbet
                                           Morgonpromenad
                                          Gott bröd till frukost
                                          Carina my pastor var i skolan!
                                          Anna gjorde mig glad
                                          Boken ska inte vara klar förrän måndag
                                         Jag slutar tidigt imon! Kl 13 typ!
                                         Malin berättat roliga bråk!
                                         Taco igen idag.. ;)
                                         GosbelBolaget nu om en liten stund!
                                         Jag har en härlig Gud

Istället för att tänka på dagens minus - så fokus på kul.. Ska inte låta lite skit dra ner mitt humör! Gud, jag slänger det på dig. Låt med Shawn McDonald är min bön..

Would You open up my eyes, so I can see
Would You open up my ears, so I can hear
Would You open up my mind, so I can know
Would You open up my heart, so I could love You more

I want to serve You, my God
I want to give You everything
I want to serve You, my King,
I want to serve You, my Lord

Here I am with my arms open wide
Asking for You to come up, up inside
Won't You make me new, won't You make me true
Jesus, won't You make me like You





Tänk om alla vågade vara sig själva...

Underbart kul dag..

Idag hade vi nationellt prov i Svenska, uppsats i fyra timmar. Men det gick bra! Efter prov slutade vi, halv ett.. Vi drog hem till Löken och fixade tacos.. Mums :) Sedan så träffades jag och Emelie en runda och tog en fika här hos mig.. MysPys. Dagens minus är att idag så drog jag på joggingdojjorna och skulle dra en runda.. hade känningar direkt i höger vaden men drog på ändå envis som man är.. BLEV rejäl sträcknig efter 34 minuter.. haltar som en bonde nu.. Hahaha mindre kul.. Blir inte klackar med höjd här på några dagar.. ;) Får gå en runda ikväll och mjuka upp muskeln..

Nu blir det temakväll i kyrkan ikväll.. Polisen kommer! Handlar om vad vi som församling kan göra för samhället vi lever i, förra gången handlade det om flyktingar! Jag skulle vilja bli vän-familj när jag blir stor till flyktingar som kommer hit till vårt avlånga kalla land! <3

LITE ur en rolig konversation på msn idag;

Sarah säger:

haha jo det är sant.. ni kommer hem på din födelsedag va?

emelie säger:

mm på natten där eller nåt..

Sarah säger:

alltså har seriöst skit ont.. och haltar som en bonde..

Sarah säger:

haha

emelie säger:

, jag ser dig framför mig :)

Sarah säger:

hahahha

Sarah säger:

jaa suck..Tänk vad nära balen ni kommer hem!

Emelie säger:
Frågan är hur smart det är egentligen?

Sarah säger:

hahaha jepp tänk om ni fått någon turistsjukdom eller brännblåsor..

Sarah säger:

diaree i klänning..

emelie säger:

SLUTA

Sarah säger:

mindre smidigt..

Sarah säger:

hahahhaa

Sarah säger:

eller om ni blir stuckna av en fisk..

Sarah säger:

och måste gå på kryckor..

emelie säger:

tyst med dig

Sarah säger:

okej.. det kommer gå bra!!

emelie säger:

asså jag kollar på tåg nu..de kostar 1500 för tillfället

emelie säger:

på ett håll

Sarah säger:

shit!!

Sarah säger:

SHIIIIIIIIIIIIIIIIIT

Sarah säger:

igen shitt.

Sarah säger:

hur kunde de gå upp på en timme?

emelie säger:

ja de kan man undra

emelie säger:

helt sinnes

Sarah säger:

helt sjukt! det är ju förtjyven skandall! alltså jag blir arg.

emelie säger:

med buss blir de typ 500 turo retur

emelie säger:

JAG MED

Sarah säger:

bojkotta SJ!

emelie säger:

haha nu ser jag visst ett fel..jag hade kryssat i för två resenärer

Sarah säger:

hahahah det var ju bra!!! MEN ändå! för ungdomar liksom.. borde kosta typ 300

emelie säger:

MAX

emelie säger:

jag har åkt för typ 200

Sarah säger:

precis.. jag tog i iöverkant för att inte låta alltför snål..

Sarah säger:

men egentligen 150 vore lagom..

emelie säger:

mm precis

emelie säger:

hehe nu blir de 1200 typ

Sarah säger:

ja det är ju förbaskat djuriskt svinigt dyrt! jag blir så arg! hur i hela världen tänker SJ.. fruktansvärt.. nu eldade jag upp mig rejält här .. TJYVEN

Sarah säger:

aaaaaaaaaaaargh, hoppas ni kommer upp t sthlm ändå

emelie säger:

jag DÖR!

emelie säger:

asså du är underbar!

emelie säger:

Sarah säger:

hahhahaha
 Love yaa bäbä, baby så du vet ;) Emelie du är ett snyggt bollplank.. Du ger mig många bra ideér och hjlper mig att sålla bort de dåliga!  (typ rullskidor) lets look at the symtoms and find the solution ;)


Håkan Bråkan igen

Hahha måste bara tillägga till förra inlägget att den låten inte låter så arg med musik ;) haha läser man bara texten verkar den nästan lite pshyco! En annan  låt jag tycker om med Håkan är Kärlek är ett brev skickat tusen gånger! Lite snällare ;) haha Ha det gott

Håkan Bråkan

Idag har vi haft prov i Småföretagande, tror att det gick bra! TACK till min Gud för det! Snart dags för att ge mig iväg till UV, vi ska repetera för kvällens BibelShow..Jag ska vara störande och nervös studioman ;)  haha

Hörde denna låt idag med Håkan Hellström, tänk er honom live, det var härligt på lovet! youtuba efter denna låt när du hinner så sjukt fin..Den heter "Jag hatar att jag älskar dig"
Jag har hört att du träffat nån hör att han är allt jag inte var och jag hör att du är säker nu och jag vaknar med den tanken varje dag Och jag hör att han är den rätte Ja dom säger att du verkligen menar det Och jag hatar att jag älskar dig Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig 
Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det Hur kunde du falla när han sa, jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig 
Mina vänner säger: "Vakna upp Och sluta tänk på det" Men vad vet dom? Nu är nån annan än jag närmare
Livet innan det kunde jag, utan och innan Jag kunde haft det så för alltid Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade 
Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam Och alla vill väl ha dig nu Dom har ju väntat på det här Och jag hatar att jag älskar dig Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig 
Det var en gång, det var en fest Och jag gick med nån för hon påminde om dig Men sen kom gryningen, jag reste mig, gick ut genom dörren Och jag gick genom den tidiga morgonen Den rena, tidiga morgonen  Och jag visste inte varför jag gjorde så Åh, jag visste inte varför 
Jag har hört att du träffat nån Och den här gången är du riktigt säker Och jag hatar att jag älskar dig Älskar dig så mycket att jag hatar

Snart Jul!

Det har varit sjukt mycket i skolan nu den senate tiden, och ser ut att fortsätta vara så! Men bara att ta tag i det och fortsätta...
Helgen var verkligen bra! I fredags så åkte elin och jag ut till tonårs lovsångskväll i landsbro.. och linn kom med. Det var mysigt. Jag gjorde bort mig en aning, skullle vittna och berätta om min tro och avslutade med "Sug på den ni" ville säga typ -fundera på det jag sagt.. och det blev ju lite fel.. kan ju tolkas lite hur som helst.. haha

Sedan i lördags jobbade jag häcken av mig, var JÄTTE mycket folk och fikade. Efter jobbet så var jag, Linn, Fikret och Cristofer ute och åt på Dang och drog på möte i allians sedan och efter det hem till Fikret, Blev en jätte kul kväll!
Men det bästa på hela helgen var bönesvaret som kom igår; Min kära mor slutade tidigare från jobbet och drog med mig ut på en långpromenad! Bara hon och jag, det var oerhört mysigt! Blev så glad att jag fick ha henne för mig själv lite.. Söndagen avslutades hemma i Notteberg med halvasläkten-middag.

Varm om hjärtat, varma känslor. Bubblar inombords!

Julmyset har redan börjat. <3

Frihet...

Frihet... Fri från sjukdom. Fri från krig, från förföljelse, från tvång, Fri. Fri från skam, skuld eller sorg. Fri från räddsla, fri från minnen. Fri från frågor. Fri från ångest. Fri från begär. Fri från längtan. Från ensamhet.
Frihet. Ekonomiskt fri. Ansvarsfrihet. Friområde. Frigång. Samvetsfrihet.
 Frihet - inte bunden. Men bunden till vad? Det som lika gärna är frihet för någon kan vara bindande för någon annan. Kärleken är ett exempel på det, hur många blir inte bundna i efterdyningarna av kärleken, men hur många finner inte friheten i kärleken?.. Gud. Religion. Hur många blir inte bundna i religionens namn, men hur många finner inte friheten i Gud? Pengar. Det är väl sannerligen frihet?!!! NEJ. Hur många blir inte fångna under materialismen, men hur många finner inte frihet tack vare pengar?

Frihet - Självständighet - Oberoende - Obundenhet - Tvångslöshet - Befrielse

Vad binder dig?

Kasta av dig det som binder dig, det som hindrar dig att göra det som du innerst inne drömmer om! Om du ser till det du gör och planerar, hur mycket av det är något som kommer att finnas kvar när livet stormar,? Så mycket av det vi skaffar oss och drömmer om är varken bestående och hållbart! Det enda som räknas när dagen eller livet kommer till sitt slut är ju relationer. Förhållandet till dig själv. Relationen till andra runt omkring dig, de människor som du möter. Ditt förhållande till Gud. Relationer. Vilka avtryck som andra fått lämna i ditt hjärta. Vilka avtryck du gjort i andras hjärtan!
                                     
Masaii Mara i Kenya


RSS 2.0