Frihet...

Frihet... Fri från sjukdom. Fri från krig, från förföljelse, från tvång, Fri. Fri från skam, skuld eller sorg. Fri från räddsla, fri från minnen. Fri från frågor. Fri från ångest. Fri från begär. Fri från längtan. Från ensamhet.
Frihet. Ekonomiskt fri. Ansvarsfrihet. Friområde. Frigång. Samvetsfrihet.
 Frihet - inte bunden. Men bunden till vad? Det som lika gärna är frihet för någon kan vara bindande för någon annan. Kärleken är ett exempel på det, hur många blir inte bundna i efterdyningarna av kärleken, men hur många finner inte friheten i kärleken?.. Gud. Religion. Hur många blir inte bundna i religionens namn, men hur många finner inte friheten i Gud? Pengar. Det är väl sannerligen frihet?!!! NEJ. Hur många blir inte fångna under materialismen, men hur många finner inte frihet tack vare pengar?

Frihet - Självständighet - Oberoende - Obundenhet - Tvångslöshet - Befrielse

Vad binder dig?

Kasta av dig det som binder dig, det som hindrar dig att göra det som du innerst inne drömmer om! Om du ser till det du gör och planerar, hur mycket av det är något som kommer att finnas kvar när livet stormar,? Så mycket av det vi skaffar oss och drömmer om är varken bestående och hållbart! Det enda som räknas när dagen eller livet kommer till sitt slut är ju relationer. Förhållandet till dig själv. Relationen till andra runt omkring dig, de människor som du möter. Ditt förhållande till Gud. Relationer. Vilka avtryck som andra fått lämna i ditt hjärta. Vilka avtryck du gjort i andras hjärtan!
                                     
Masaii Mara i Kenya


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0